https://www.kamerabild.se/nyheter/gestalta-earth-hour-och-vinn-fina-priser
336345
Nyheter
Nyhet

Gestalta Earth Hour och vinn fina priser

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/imported/553196.jpg?itok=OE8bY2-2', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/imported/553196.jpg?itok=OE8bY2-2', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/imported/553196.jpg', w: 470, h: 302, title: ' ' },]

Totalbetyg

Fånga nedsläckningen under Earth Hour den 27 mars och vinn priser. Världsnaturfonden WWF, Canon och Kamera & Bild gör gemensam sak under Earth Hour och bjuder in hela Sveriges befolkning till en fototävling. Vinnarna är de som bäst lyckats gestalta nedsläckningen. I juryn sitter bland andra naturfotografen Brutus Östling. Så här gör du för att vara med.
  • Publicerad 11 år 6 månader
    2010-03-19 10:00

Lördagen den 27 mars klockan 20:30 genomförs världens största klimatmanifestation – Earth Hour. Genom den enkla handlingen att släcka ljuset under en timme visar du ditt stöd för klimatet och uppmanar samtidigt världens makthavare att agera i klimatfrågan. 103 länder är hittills på att vara med, att jämföra med förra årets 88 länder. Över en miljard människor släckte sina lampor förra året. Läs mer om Earth Hour här.

Tillsammans med Världsnaturfonden WWF och Canon arrangerar Kamera & Bild en fototävling för hela Sverige, gammal som ung och där i mellan. Alla får vara med – amatörer såväl som proffs.

Tävlingen går ut på att du tar en bild innan eller efter Earth Hour – då ljuset är tänt – samt en bild under Earth Hour – då ljuset är släckt. Minimumkrav för att få vara med är således att du skickar in minst två bilder (en med ljuset tänt och en med ljuset släckt). Vad du fotograferar är helt upp till dig, det viktiga är att det har anknytning till Earth Hour och klimatet. Låt fantasin flöda!

Totalt får du tävla med sex bilder, det vill säga tre bilder före/efter Earth Hour och tre bilder under Earth Hour. Någon text får inte förekomma på bilderna och de får heller inte vara manipulerade. Vanlig redigering såsom kurvor, beskärning, kontrast och så vidare är tillåtet. Vid misstanke om manipulation förbehåller vi oss rätten att be fotografen skicka in bildens råfil/grundfil (om fotad i jpeg).

Bilderna mejlar du till earthhour@kamerabild.se senast den 31 mars klockan 24:00. I mejlet ska du också ange:

* Namn

* Adress

* Telefonnummer

* Ålder

Varje bild får vara max 3 megabyte stor. Längsta sidan bör vara minst 2000 pixlar.  Vinnarna kan komma att kontaktas för att skicka in större versioner av bilderna.

Bilder som inte fyller fototävlingens syfte raderas utan att meddelas. Bilder som kan uppfattas som stötande raderas också utan att meddelas. Bilderna ska vara tagna under aktuell tävlingsperiod.

Tävlingen är öppen mellan den 27 mars och 31 mars. Därefter utser juryn vinnaren.

 

Deltagare

Fototävlingen riktar sig till både amatörer och proffs, vuxen som barn, i hela Sverige. Det är gratis att delta.

 

Vinnare och priser

Vinnarbilden är den bild som bäst fångar klimatmanifestationen och dokumenterar själva nedsläckningen.

Vinnaren kontaktas via e-post eller telefon när tävlingen är avslutad och juryn utsett vinnarna. Juryns beslut kan inte överklagas utan är slutgiltigt.

1:a pris

Canon EOS 1000D (värde 6 200 kronor)

Boken Bättre Bilder med Canon EOS (värde 399 kronor)

12 nummer av Kamera & Bild

2-3:e pris

Canon IXUS 100 IS (värde 2 800 kronor)

6 nummer av Kamera & Bild

4-5:e pris

Selphy fotoskrivare CP780 (värde 1300 kronor)

6-10:e pris

Boken "Sveriges Nationalparker" av Claes Grundsten (värde 550 kronor)

Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

 

Jury

Brutus Östling – prisbelönt naturfotograf som givit ut flertalet fotoböcker varav den senaste – Att överleva dagen – blev belönad med Augustpriset 2009 för årets svenska fackbok.

Per Karlsson – Canons specialist på proffsfotografering.

Magnus Fröderberg – Chefredaktör på Kamera & Bild.

Barbara Evaeus – Världsnaturfonden WWF.

Användning av bilderna

De tio vinnarbidragen kommer att publiceras på Canons och Kamera & Bilds webbsidor samt visas i en utställning på Canons huvudkontor. Vinnarbilderna kan även komma att användas redaktionellt i Kamera & Bild i anslutning till artikel om Earth Hour 2010.

Canon, WWF och Kamera & Bild samtycker till att endast använda bilderna för projektets ändamål och ska ha skriftligt tillstånd från fotografen om Canon, WWF eller Kamera & Bild önskar använda bilderna i något annat ändamål än projektet Earth Hour.

De konstnärliga äganderättigheterna (inklusive copyright) tillhör fotografen.

Canon, WWF och Kamera & Bild har även rätt att samla bilderna i en tryckt publikation för att sammanfatta projektet Earth Hour. Dock får dessa publikationer inte säljas till allmänheten.

 

Tillåtelse att fotografera

Genom att delta bestyrker fotografen att han eller hon äger rättigheten till bilderna han/hon tävlar med och har fått tillåtelse av de människor (och deras vårdnadshavare när det gäller barn) som visas på bilderna att få använda bilderna i fototävlingen och användningen av bilderna.