Prylnyhet

Gitzo firar 100 år med exklusiva stativ

Den klassiska stativtillverkaren Gitzo firar 100 år i år. Det tänker de fira med en exklusiv serie stativ där prislappen hamnar aningen högre än vanligtvis.

Gitzo är kända för att göra fina stativ, både i kolfiber och aluminium. Företaget startades av Arsène Gitzhoven 1917 i Frankrike. Till en början tillverkade de kamror och andra kameradelar. Efter ett uppehåll under andra världskriget lämnade Arsène över till sin dotter och hon och hennes man riktade in företaget på att börja göra högkvalitativa stativ istället.

För att fira företagets historia lanserar de två stativ. Dels100 Year Anniversary Edition som har ben i kolfiber och en maximal höjd på 165 centimeter. Vikten ligger på 1,3 kilo. Stativet kommer endast att tillverkas i 1970 exemplar och priset hamnar på 1500 dollar vilket motsvarar ungefär 13000 kronor.

Om inte det är exklusivt nog så finns även enArsène Gitzhoven Traveler-modell som även det är tillverkat av kolfiber, men endast i 100 exemplar. Varje stativ är graverat med tillverkningsnummer och köparens signatur. VIll du ha ett stativ med din signatur på får du dock lämna ifrån dig 3000 dollar, vilket motsvarar ungefär 26200 kronor.