Prylnyhet

Global Dynamics United lanserar två bepansrade Canon-objektiv

För den som behöver tåligare objektiv än andra kommer nu två Canon-varianter från Global Dynamics United (GDU) som är klädda i ett extra hårt skal.

Företaget Global Dynamics United (GDU) fokuserar på tillbehör för filmare. Deras utbud består till stor del av prylar som är frästa ur aluminium och det verkar vara lite av deras grej. Nu har de lanserat två objektiv till Canons RF-fattning.

Men objektiven är optiskt, och konstruktionsmässigt, ganska välkända. Det är nämligen Canons egna objektiv RF 50mm f/1,8 och RF 16mm f/2,8. Men GDU har tagit bort det yttre skalet och alla externa kontroller. Istället för originalhöljet sitter där nu ett skal fräst ur ett stycka 6061 aluminium. Det finns således ingen möjlighet till manuell fokusering, så användare får förlita sig på autofokuseringen.

I utbyte får man ett objektiv med en rejäl hållbarhet när det gäller yttre våld mot själva objektivkroppen. Även det rödanodiserade motljusskyddet är gjort av fräst aluminium. Men behöver man dessa objektiv får man också betala ett högre pris än om man köper originalet, det kan det dock vara värt om alternativet är att du får köpa flera för att de går sönder. RF 16mm f/2,8 kostar vanligtvis 299 USD och GDU's variant ligger istället på 599 USD och RF 50mm f/1,8 kostar vanligtvis runt 200 USD kostar i GDU-varianten 499 USD.