Prylnyhet

Godox AD100Pro – kompakt studioljus

Godox fyller på portföljen med smidiga blixtar, nu med modellen AD100Pro som satsar på att vara smidig men ändå funktionsfylld.

Godox släpper nu sin senaste blixt i AD-serien, AD100Pro. Det här är en blixt som lever i landskapet mellan studioblixt och speedlight. Med sin storlek är den närmare en speedlight, men med mer kraft. Till form och funktion är den dock mer lik en studioblixt. Den väger in på dryga halvkilot och är 12 centimeter lång, diametern är 7,6 centimeter.

Ett fullt batteri ska klara av 360 blixtar vid full kraft och den delar batteri med den tidigare modellen V1.

AD100Pro kan använda sig av magnetiska tillbehör som färgfilter, raster eller vikbara klaffar. Vill man använda den tillsammans med softboxar eller annat finns adaptern S2 vilken gör att du kan använda AD100Pro tillsammans med tillbehör med Bowensfäste.

De tekniska specifikationerna visar att blixten kan ge ifrån sig 100Ws som kan justeras i nio steg, det finns även en modellbelysning med 1,8W led som kan justeras i tio steg. Färgtemperaturen är 5800K, +/-200K. Laddtiderna går beror på effekten men ligger mellan 0,01-1,5 sekund.

AD100Pro har HSS vilket gör att du kan fotografera med slutartider upp till 1/8000s, du kan också välja mellan blixtutlösning på första eller andra ridån. Det finns också en multifunktion som gör att du kan få flera blixtar under samma exponering.

Den har inbygd radiomottagare som är kompatibel med Godox X1, X2 eller XPro-sändare. Blixten och sändarna fungerar med kameror från Nikon, Canon, Fujifilm, Sony, Olympus, Panasonic och Pentax. Den kan användas med 32 olika kanaler och upp till fem olika grupper. Räckvidden för radiosignalen är strax under 100 meter.

Priset hamnar på 299 dollar (runt 2500 kronor) och den görs tillgänglig i mars.