Prylnyhet

Godox AD200: Studioblixt i fickformat

Godox är en tillverkare som dök upp på marknaden för några år sedan sedan och har snabbt arbetat upp en rätt stor flotta av blixtar. Nu kommer de med en blixt i fickformat som ändå kan leverera 200Ws.

Att använda ljus är något fotografer gör varje gång de tar upp kameran. Men det är inte alltid det befintliga ljuset räcker till eller gör det man önskar. Då är en extra blixt ett bra tillbehör. Godox Witstro AD 200 är något större än en vanlig speedlight, men har 200Ws att leverera.

AD200 har två olika blixthuvuden beroende på vad man vill ha för typ av ljus. Dels en bar blixtlampa som är tänkt att användas i olika ljusformare som softbox, beauty dish, snoot och så vidare. Det finns också ett huvud som påminner om en vanlig speedlight där blixtröret siter bakom en fresnell-lins.

Godox har även ljusformare som passar specifikt tillsammans med AD200.
Godox har även ljusformare som passar specifikt tillsammans med AD200.

Blixten har också en inbyggd radiomottagare som fungerar tillsammans med Godoxs radiosystem. I blixten finns också funktioner som TTL (till Nikon, Canon och Sony) som fungerar via sändaren, den kan även synka på upp till 1/8000s. Med det inbyggda batteriet får du ut 500 blixtar.

Det amerikanska priset hamnar på 300 dollar vilket motsvarar ungefär 2700 kronor.