Prylnyhet

Godox P2400 – siktar på proffs

Godox P2400 har mycket tryck i ljuset och erbjuder flera funktioner som kan locka yrkesfotografer som behöver mycket kraft och stabila färgtemperaturer.

P2400 är blixttillverkaren Godoxs senaste tillskott och den nya modellen tar sikte på professionella fotografer som behöver rejält med kräm i sina blixtar. Det verkar som om den nya blixten tar sikte på konkurrenter som Profoto och Broncolor.

Som namnet antyder kan batteripacket skicka iväg 2400Ws, vilka kan justeras ner i 1/10 steg ner till 4,6Ws. Det finns utrymme för två blixthuvuden som kan justeras antingen symmetriskt eller asymmetriskt beroende på behov.

Godox P2400 utlovar en kortaste brinntid på 1/17800 sekunder, något som linte kan konkurrera med till exempel Profoto Pro-11 och Pro-10 som kan användas med 1/80000s brinntid.. Men P2400 kommer sannolikt att bli märkbart billigare (vi har ännu inte sett något svenskt pris).

Laddningstiden anges vara ner till 0,7 sekunder vilket får anses vara snabbt. Godox lovar också att hålla färgtemperaturen stabil (stabiliteten anges till +-75K över hela effektomfånget), en viktig egenskap för yrkesverksamma fotografer. Som modelljus finns en 60W LED. Huvudena har, liksom tidigare Godox-blixtar, Bowensfästen för tillbehör och går att zooma via ett vred på blixten.

Den nya P2400 fungerar med Godox två trådlösa system 2,4G eller 433MHz, där det förstnämnda ger en räckvidd på upp till 100 meter och det senare ger runt 30 meter. Man ska kunna skifta mellan systemen sömlöst om så krävs för att hitta en kanal utan störningar. Den stödjer även trådbunden styrning om så önskas.