Nyhet

GoPro Hero 12 Black – dubblad batteritid & bättre stabilisering

GoPro släpper nu sin en ny version av sin actionkamera GoPro – Go Pro Hero 12 Black. Förbättringarna mot föregångaren ligger bland annat hos batteritiden och bildstabiliseringen.

GoPro uppdaterar nu förra årets släpp av actionkameran GoPro Hero 11 Black – som blev toppklassad i vårt test. Den versionen hade ett nytt sensorformat, som vi också ser i nya v12.

Design och utseende är sig likt och inte mycket har hänt med utförandet från GoPro 11 Black. Men innanför skalet har en del förändrats, bland annat har batteritiden dubblats för video, exempelvis 70 minuter för 5,3K.

Sensorn i 8:7-format är samma som hos GoPro Hero 11, med en storlek på 1/2.3 tum.

Även bildstabiliseringen ska vara bättre med "Hypersmooth 6.0" som analyserar fyra gånger mer data än hos tidigare version. Förbättrat är även läget för video i 4K vid vertikal filmning i 9:16-format för exempelvis sociala medier. Video kan spelas in i HDR och GP-Log – GoPros nya format för att få utökat dynamiskt omfång med möjlighet till efterbehandling. Video kan spelas in i 5,3K/60p och upp till 4K/120p. Det går även att spela in full-HD i 240 bilder per sekund.

Kameran får även 1/4"-20-koppling som standard stativgänga, något som gör att den går att använda med fler tillbehör – något som tidigare versioner saknat.

GoPro Hero 12 Black finns tillgänglig från mitten av september 2023. Rekommenderat pris är 5 490 kronor inklusive moms.