Prylnyhet

GoPro Hero 7 – bättre stabilisering och vassare stillbilder

Gopro är en omtyckt kamera bland både actionsportfotografer, filmare och fotografer. Den senaste generationen ger bättre bildstabilisering, utökad röststyrning och bättre stillbilder.

Gopro har haft det lite svajigt de senaste åren, men nu verkar det som att det börjar ordna upp sig. Många av konkurrenterna har släppt bollen och verkar fokusera på annat. Gopro Hero 7, tillverkarens senaste generation av actionkamera, har inte fått några enorma uppdateringar när det kommer till videodelen. Upplösningen och bilder per sekund ligger på i stort sett samma nivåer. Det i sig innebär att toppmodellen kan filma 4K i 60 bilder per sekund och 1080 i 240 bilder per sekund, men ett par olika alternativ däremellan. De nya funktionerna är att den kan användas för att livestreama film och en funktion som kallas Timewarp (en stabiliserad time lapsvideo).

Förbättrad stabilisering

Stillbildsfotografer kan fota i HDR, men kameran kan även göra mer omfatande lokala tonförändringar i bilden än tidigare så att den får så bra täckning som möjligt. Till exempel den känner igen ansikten och ser till att dessa inte påverkas vid redigeringen osv.

Likt tidigare har kameran både bildstabilisering och röststyrning. Båda dessa har fått förbättringar, fler röstkommandon och en effektivare bildstabilisering. Dock är det bara toppmodellen som får den nya bildstabiliseringen.

Gopro Hero 7 kommer i tre olika varianter där toppmodellen får alla funktioner och de två billigare är enklare och inte lika funktionesspäckade. Priset för toppmodellen Black hamnar på 4699 kronor. Den billigaste, White, kostar 2399 kronor medan mellanmodellen Silver hamnar på 3599 kronor.