Annons

Prylnyhet

Gopro Hero 8 får nya spännande tillbehör

Gopro har just lanserat sin senaste modell av den numera klassiska Hero-kameran. Den här gången har de lagt mycket energi på att skapa tillbehör som gör kameran till ett mer mångsidigt verktyg.

Gopro Hero 8 med den nya Media mod som gör kameran mer mångsidig.
Gopro Hero 8 med den nya Media mod som gör kameran mer mångsidig.

Gopro har nyligen lanserat sin senaste verison av den klassiska actionkamera Hero, de är nu uppe i nummer 8. De har förbättrat ett antal funktioner i kameran. Bland annat ska bildstabiliserigen, Hypersmooth, ha blivit bättre och nu fungerar den på samtliga upplösningen och vid samtliga inspelningshastigheter, något den inte gjort tidigare. Hypersmooth 2.0 har även fått ett "boost"- läge som ska förbättra funktionen ytterligare (vi antar att boost-läget kommer med några begränsningar, men vi har inte sett någon information om vilka). Stabiliseringen har nu också tre olika nivåer.

En annan nyhet är att objektivet har gjorts hållbarare för att motstå repor och märken bättre än tidigare. På stillbildssidan har Gopro förbättrat bildkvaliteten, upplösningen är fortfarande 12 megapixlar men bilderna ska få en bättre kontrast och bättre färgmättnad. HDR-läget ska också det ha förbättrats.

Vid livesändning kan du nu strömma video i full HD istället för att få nöja dig med 720 som tidigare.

Den största förändringen är dock det nya tillbehöret "Media mod" vilket fungerar som en ram som knäpps fast runt kameran och ger den en 3,5mm mikrofiningång, en micro HDMI-port, en USB-C och två tillbehörsskor. I dessa tillbehörsskor kan du fästa bland annat en LED-lampa och en vändbar skärm. Media mod har i sig själv en bättre mikrofon än de inbygda, men man kan även fästa ytterligare mikrofoner i tillbehörsskorna. Det här gör den nya Gopro till ett mer mångsidigt verktyg än tidigare.Priset hamnar på 5099 kronor.