Prylnyhet

GoPro Hero4 – snabbare processor och pekskärm

Gopro Hero 4 Silver
Gopro Hero 4 Black
Gopro Hero

GoPros små actionkameror används av både proffs och amatörer till både stillbilder och film. Med den nya Hero4-serien erbjuder GoPro en modell som riktar sig mer till proffsen och en modell som är mer för amatörerna. De släpper även en enklare instegsmodell.

I den ny Hero4-serien väljer alltså GoPro att släppa två modeller Black och Silver. Namn som känns igen från de tidigare generationerna. Den här gången är det dock tydligare att den fräsigare Black riktar sig till de som har stora krav på sin kamera. I båda modellerna har processorkraften ökat med det dubbla och Wifi'ns hastighet har ökat med 50%. I alla fall om man får tro GoPro själva.

Gopro Hero 4 Black

Med hjälp av den kraftigare processorn kan man nu få ut 4K i 30fps, 2,7K i 50fps, 1080p i120fps samt 720p i 120fps. kameran kan även ta 30 bilder per sekund i stillbildsläget, dock utan justering av exponeringen mellan bilderna. Ur 4K-videon kan man dessutom plocka ut stillbilder med 8,3 megapixels upplösning. Kameran har dessutom fått ljudupptagningen omgjord och enligt dem själva ska det dynamiska omfånget för ljudet ha ökat till det dubbla.

Priset för Hero4 Black visar också att man riktar sig till de mer avancerade då det hamnar på 500 dollar. Det är inte så dyrt för en kamera, men det är dyrare än vad toppmodelln kostat tidigare.

Gopro Hero 4 Silver

I tidigare generation har Silver-modellen endast varit en nedbantad version av Black. Men den här gången får den egna funktioner som gör att den blir attraktiv för andra typer av användare. I Silvermodellen har man plockat bort 4K-upplösningen och man får här nöja sig med 2,7K i 30fps, 1080p i 60fps eller 720p i 120fps. Man kan dock fortfarande ta stillbilder i 12 megapixles upplösning med samma hastighet som i Black. Däremot så har Silver fått en pekskärm på baksidan av kameran. Något som alltså inte återfinns hos Black-modellen. Det gör kameran mer lättkontrollerad och det är enklare att se vad det är man filmar eller fotar.

Priset blir också det lägre och hamnar på 400 dollar.

Gopro Hero

För att se till att alla ska kunna ha en GoPro har de även släppt en billigare modell som kallas enbat för Hero. Den har 1080p i 30 fps och 720p i 60 fps. Den är också fastmonterad i sitt vattentäta skal och endast baksidan kan tas bort för att ladda batteriet. Priset här hamnar på 130 dollar.