Prylnyhet

Gopro lägger ner sin drönarsatsning

Efter flera problem och motgångar lägger nu kameratillverkaren GoPro ner sin egen drönare Karma, samt säger upp en hel del personal.

Gopro har gått lite knackigt i olika omgångar, de har haft problem både med kameror och andra produkter. Den senaste prylen från den en gång enväldiga härskaren på actionkameramarknaden som fått stryka på foten är deras drönare Karma. Karma har haft oflyt redan från start. Strax efter lanseringen kom den kinesiska tillverkaren DJI, som har stora delar av drönarmarknaden, med sin Mavic Pro som slog Karma på fingrarna i flera aspekter.

I november 2016 blev Gopro tvungna att kalla tillbaka alla sina drönare då det upptäckts en felaktighet med batteriet vilket kunde få batteriet att koppla ur sig under flygning vilket ledde till att drönaren störtade mot marken. Karma började inte säljas igen förrän under februari 2017 och då hade ryktet skadats allt för mycket och DJI tagit allt för mycket utrymme.

Gopro har således bestämt sig för att lägga ner sin drönare och även göra sig av med den personal som arbetat med projektet, det vill säga närmare 300 personer. Resultatet verkar dock vara att företaget har vänt sin tidigare dåliga ekonomi.