Fotonyhet

Haltande filmjätte gör vinst – igen

Det traditionstyngda företaget har för första gången sedan de gick in i rekonstruktion visat positiva resultat för ett kvartal. Det är det tredje kvartalet i år som företaget visat positiva siffror.

När Kodak funnits med i nyhetsrapporteringen de senaste åren har det oftast varit på grund av deras negativa resultat. Men den här gången kommer det lite positiva nyheter. I år har de för första gången sedan de gick in i rekonstruktion gjort ett positivt resultat under ett kvartal. Det är det tredje kvartalet där Kodak gjort en vinst på 19 miljoner dollar. Under det första och andra kvartalet gick de dock back med 96 miljoner dollar.

Kodak har sålt av stora delar av företaget. Bland annat har filmtillverkningen överlåtits till ett nytt företag som ägs av Kodaks pensionsfonder. Några digitala kameror tillverkar de inte heller längre. Den tillverkningen har tagits över av ett företag som heter JK Imaging, de har tidigare tagit hand om distributionen av Sony och Olympus kameror i latinamerika.

Den senaste kameran med Kodak-logga som tagits fram av JK Imaging är actionkameran Pixpro SP360 som har en lins som tillåter att kameran filmar med en bildvinkel på 360grader.