Fotonyhet

Han tog hem förstapriset i internationell fototävling

Bilden som Nils Olof Wendel vann med föreställer ett vattentorn i Uppsala.

Nils Olof Wendel tog hem förstapriset i Sweden National Award, som är en deltävling i Sony World National Award. Nils Olof Wendels bild föreställer ett vattentorn i Uppsala och heter ”Water from under”.

Fototävlingen går av stapeln årligen och hålls i 60 länder och med olika kategorier. Sweden National Award är den tävling där flera kategorier slås samman och korar den bästa bilden tagen av en svensk fotograf.

– Det är stort att vinna Sweden National Award mot de andra fantastiska bidragen och den enorma konkurrensen. Om man jobbar hårt, tror på sig själv, älskar det man gör och får stort stöd från dina nära och kära kan drömmar som denna gå i uppfyllelse. Det känns bra att bli uppmärksammad på det här sättet och det ger mig motivation att veta att jag är på rätt väg med mitt fotande, säger han om priset.

Fotoentusiast från Stockholm

Nils Olof är en fotoentusiast bosatt i Stockholm och hans bild kommer att ställas ut i London på Somerset House senare i vår, tillsammans med andra fotografier från tävlingen. På andra och tredje plats i den svenska deltävlingen kom Björn Persson respektive Peter Nilsson.