Nyhet

Handbok för bättre bilder med Iphone

Bättre bilder/Iphone. Foto: Martina Holmberg
Bättre bilder/Iphone. Foto: Martina Holmberg

Kameran i Iphone är enkel och efterarbetet av bilder i telefonen likaså. Nu kommer handboken "Bättre bilder/Iphone" som ska ge din kreativitet en skjuts framåt när du plåtar med just telefonen. Fotografen Martina Holmberg står för text och bild.

Publicerad

Bättre bilder är en serie handböcker om fotografi från förlaget Dext. I bokserien har nu turen kommit till att lära sig ta bättre bilder med sin Iphone. I Bättre bilder/Iphone ger fotografen Martina Holmberg läsaren de smartaste tipsen för kreativa mobilbilder.

– Ingen annan kamera låter dig utvecklas så snabbt som mobilkameran. Du har ju den alltid med dig. Därför kommer du att lära dig att hitta motiv och se bilder i vardagen. Det är då du som fotograf hittar upptäckarglädjen och utvecklar din kreativitet, säger Martina Holmberg.

Till en början dömde hon själv ut mobilen som verktyg för en fotograf. Men efter att ha provat själv ändrade hon inställning och blev helt såld.

–  Enkelheten i den inbyggda kameran gjorde att jag hittade tillbaka till glädjen som en gång fick mig att börja med fotografi. Min förhoppning är att Bättre bilder/Iphone ska inspirera läsaren att återupptäcka sin omgivning och att ha roligt med sin mobilkamera.

Martinas bok innehåller övningar för att läsaren ska utveckla sin förmåga att komponera bilder och hantera olika ljusförhållanden efter de begräsningar som en mobilkamera trots allt innebär.

Till varje bild i boken finns även ett recept som visar med vilka appar och effekter bilden har behandlats.

Bättre bilder/Iphone släpps i början av februari.

www.dext.se