Prylnyhet

Här är de populäraste kamerorna på flickr

Fotodelningssiten flickr är en av de största sidorna på nätet för folk som vill lagra, dela och visa sina bilder. Nu när 2014 har tagit slut har flickr suttit och räknat på all exifdata och fått fram de populäraste kamerorna på siten, som säkert också speglar det totala kamera-användandet i världen

Att fotografera är större än någonsin, med den moderna tekniken till hjälp är det också lättare än någonsin. Det är smidigt att fotografera och ladda upp bilder på olika siter för att visa dem för släkt och vänner.

Flickr är en av dessa populära siter och eftersom man ofta får med exifdata, bildens digitala fingeravtryck, när man laddar upp bilderna så är det ganska enkelt att se vilka kameror som är vanlgiast på sidan.

Det populäraste märket på flickr 2014 var Canon och den populäraste systemkameran var Canon 7D ( följd av Nikon D7000, Canon 60D och 5D Mark III).

Den vanligaste spegellösa kameran var en Olympus E-M5 (tätt följd av Sony A7, Sony Nex-6, Fujifilm X-E1)(medan den vanligaste mobilkameran var Iphone 5 (med Iphone 4S, Iphone 4 och Iphone 5c som nära kombatanter).