NY FUNKTION

Högre bildkvalitet när du skickar bilder med Iphone nästa år

Apple kommer att stödja RCS-standarden för mediafiler under 2024 – något som gör att bilder, video och ljud kan skickas och tas emot i högre kvalitet.

Apple har sedan länge sin egna standard för meddelanden via iMessage, något som kan ses som en utökning av den klassiska SMS- och MMS-funktionaliteten.

Nu har Apple meddelat att man från och med 2024 kommer att stödja "Rich Communication Services", vilket gör att flera funktioner kommer att kunna delas mellan Iphone och Android när de olika plattformarna skickar media mellan varandra.

"Senare nästa år kommer vi att lägga till stöd för RCS Universal Profile, standarden från GSM Association. Vi tror att RCS kommer att ge en bättre upplevelse på alla enheter jämfört med SMS eller MMS. Detta kommer att fungera parallellt och separat med iMessage, som kommer att fortsätta att vara den bästa och säkraste meddelandeupplevelsen för Apple-användare", skriver Apple i ett uttalande om den nya funktionaliteten.   

Exempelvis kommer man kunna skicka samt ta emot både bilder, videos och ljud i högre kvalitet, se när någon skriver ett meddelande eller är läst av mottagaren, möjlighet till gruppchat och annat.