Prylnyhet

Impossible Project gör polaroidkameran digital med "I-1"

Kameran I-1 från The Impossible Project gör om originalet som vi kallar för "polaroidkamera" med nya digitala kontroller, men analog direktframkallning.

"I gränslandet mellan två världar", beskriver The Impossible Projects sitt nya återlivande av polarodkameran. Genom att kombinera den klassiska gamla designen och funktionaliteten hos den analoga polaroidkameran med ny digital teknik, så har företaget nu moderniserat den analoga fotograferingen.

Kameran I-1 använder sig av den analoga filmen Impossible 600, även den en återupplivning av den nedlagda produktionen av Polaroid 600-filmen. Men detta är det enda som är analogt på kameran – resten är digitala funktioner.

Ringblixten som vi ser på kameran ställer in sin styrka själv genom att mäta omgivningsljus och avstånd till objektet. Batteriet går att ladda via USB och kameran går även att styra via blåtand för att kunna kontrollera bländare, slutare och blixt via en app till din smartphone.

Kameran I-1 finns att köpa från den 10 maj och priset är satt till 300 dollar, ungefär 2600 kronor. Mer information hittar du på Impossible Projects hemsida.