Fotonyhet

Inspiration och utbildning på nätet – gratis

I coronapandemins fotspår har allt fler börjat släppa gratiskurser på nätet. Här får du tips om två källor som släppt utbildningar för både nybörjare och mer avancerade fotografer – kostnadsfritt.

Om man är sugen på att fräscha upp sina kunskaper, eller skaffa nya, så finns det flera olika organisationer som nu har släppt sina utbildningar fria under coronapandemin. Två av dem är Photography Life och Professional Photographers of America. Båda har utbildningar som i vanliga fall kostar pengar eller kräver betalt medlemskap, men som nu alltså är helt kostnadsfria.

Photography life har flera kurser som är mer grundläggande, både om fotograferingsteknik och utrustning. Om du är nybörjare eller bara vill gå igenom grunderna igen så är det ett bra ställe att börja på. Photography Life kommer också att släppa flera av sina kurser på Youtube, kostnadsfritt, framöver.

Professional photographers of America har en stor mängd videokurser om många olika områden inom fotografi. Allt från studioljus till hur man hanterar affärssidan av fotograferandet. Här är allt som krävs ett gratis medlemskap för att ge tillgång till alla filmer.

Båda dessa källors material är på engelska, så det kräver ju en del språkkunskaper och vissa av de mer ickefotografiskt inriktade material (affärsdelarna) är kanske mer anpassade till ett amerikanskt system.