Fotografer

Inspireras av prisade fotografer – på Kamera & Bilds fotodag

Missa inte den inspirerande fotodagen i Hässleholm 6 oktober, som arrangeras av Kamera & Bild tillsammans med Zoom Fotoresor. Dagen bjuder på föredrag med bland annat Serkan Günes, Anna Ulmestrand och Martin Edström. Dessutom finns ett stort antal mässutställare på plats.

Köp din biljett redan i dag – och läs mer om programmet!

Nu upprepar vi succén från ifjol och bjuder in alla fotointresserade till tre exklusiva fotodagar, där det snart är dags för den första: 6 oktober i Hässleholm. Där får du träffa flera välkända fotografer som håller föredrag och ger dig möjligheten att prata direkt med dem: om deras bildskapande, resor och expeditioner.

Under den här dagen medverkar även ett stort antal företag i fotobranschen som visar upp de senaste kameraprodukterna, objektiven och andra tillbehör. Du får förstås även träffa Kamera Bild och Zoom Fotoresor, samt ta del av flera rabatter och specialerbjudanden.

Köp din biljett redan i dag – och läs mer om programmet!

6 oktober i Hässleholm träffar du välkända fotografer som bjuder på intressanta föredrag.

Föredragshållare

Anders började fotografera redan som trettonåring och har sedan han tog steget till att arbeta professionellt berört många med sina bilder och sitt unika bildspråk där han med hjälp av intressanta linjer, former och ljusstämningar bygger upp bilden. Anders har gett ut två böcker och jobbar just nu på sin tredje bok, ”Sagan om Mälardalen”. I sitt föredrag kommer Anders att ta oss med på en resa till Costa Ricas regnskogar med sitt rika djurliv, en resa som han själv gjorde 2017.

Anna Ulmestrand är makrofotografen som låter dig kliva in i en annan värld som är precis lika verklig och rättvis som en landskapsfotografs. Med sitt färgstarka föredrag ”Flowerpower” kommer Anna Ulmestrand visa sina personliga foton på naturens unika karaktärer, allt skildrat genom makrots öga. Hon kommer visa att man mycket väl kan fånga något totalt annorlunda i det som är fullkomligt vanligt, det de flesta ratar och bara går förbi. ”Det är inte vad man fotograferar, utan hur man fotograferar och med ett makro kan nästan allt bli unikt och kreativt i allra högsta grad”.

Martin Edström, National Geographic-fotograf och journalist, arbetar i fronten för interaktiva berättelser och nya sätt att skapa fotografiska upplevelser. Tack vare Martins kameror, tekniska lösningar och nya idéer har han kunnat ta med publiken in i allt från familjetälten i flyktingkrisens Mellanöstern till de magiska grottsalarna i världens största grotta, Son Doong i Vietnam. Martin kommer att berätta om hur han på uppdrag av National Geographic som första fotograf i världen dokumenterade Son Doong-grottan i 360 grader med alla de utmaningar det innebar. Hur belyser och fotograferar man ett gigantiskt grottsystem utan befintlig el och beläget två dagars vandring från närmaste civilisation och sedan producerar en interaktiv film där du via din dator kan vandra genom hela grottsystemet.

Magnus Elander är kemisten som blev fotograf och idag är en av Sveriges mest meriterade naturfotografer. I sin jakt på unika bilder och berättelser har Magnus ofta spenderat långa perioder ute i fält. Hans uppdrag som fotograf har bland annat tagit honom till Grönland där han bodde under tre år, en tid som resulterade i bilder som gavs ut i boken vindar från Arktis. Magnus har under åren gett ut flera böcker och är trefaldig vinnare av WWF:s pris ”Årets Pandabok”. Under Magnus föredrag får vi höra mer om Yellowstone och dess djur och natur med allt från wapitihjortar och bisonoxar till vargar och grizzlybjörnar.

Vad som gör Mats unik är hans bildspråk. Björn Risinger, generaldirektör på Naturvårdsverket beskriver Mats bildspråk i motiveringen Årets Naturfotograf 2016: ”Mats får priset för sin suggestiva bildkonst. Han tar oss med in i ett svartvitt dunkel, där skogens invånare förvandlas till väsen i en mystisk sagovärld. Bildspråket är både konsekvent och personligt. Det förmedlar känslor snarare än att vara berättande och har redan nått en internationell publik.” Mats kommer att berätta om sin senaste resa till Island och om alla de möjligheter Island har att erbjuda en fotograf under ämnet ”Lost in Iceland”.

Serkan är landskapsfotografen med naturen som motiv. Han gestaltar naturens variationsrika landskap i stort som smått. Bilderna karaktäriseras av hans kritiska sätt att välja ljus, det som idag blivit hans signum. Serkan har som förste svensk vunnit det prestigefyllda ”Eric Hosking Award” som varje år anordnas av BBC Wildlife. Serkan kommer att berätta om sitt sätt att fotografera landskap, sitt bildspråk och sina idéer om bildkomposition. Han kommer även att ge en hel del intressanta tips för hur du ska utveckla ditt landskapsfotograferande.

Tom Svensson är bevarandefotografen som började ta bilder för att göra skillnad för hotade arter och habitat. Tom reser som ambassadör i Canons nordiska ambassadörsprogram regelbundet runt i världen för att dokumentera utrotningshotade djur, anti-tjuvjakt och illegal handeln med djur samt informera om vad som händer i dessa frågor. Han föreläser även runt om i världen, om bevarande och den svåra situationen för hotade djur och har nyligen blivit Global Manfrotto-ambassadör. Tom har gett ut fyra böcker varav den senaste vann WWF:s utmärkelse ”Årets Pandabok 2017”. I ett gripande föredrag tar Tom med oss till burmesiska staden Mong La, center för en stor del av världens illegala djurhandel. Vi får se när Tom, med hjälp av dold utrustning, utforskar Mong La och hittar allt från elfenben till tigerskinn och noshörningshorn.

Köp din biljett redan i dag – och läs mer om programmet!

Mässutställare på plats i Hässleholm:

Köp din biljett redan i dag – och läs mer om programmet!

Under fotodagen i Hässleholm medverkar även ett stort antal företag i fotobranschen som visar upp de senaste produkterna.