Nyhet

Instagram slutar visa antal gilla även i USA

Instagram fortsätter ta bort visningen av gilla-antalet på Instagram för ett åttonde land – USA. Detta för att åter fokusera på bilderna och inte jakten på gilla-markeringar.

För runt ett halvår sedan skrev vi om att Instagramanvändare i Kanada snart skulle få klara sig utan visningar av antalet gilla på sina bilder. Under denna vecka är det USA:s tur, meddelar Instagrams vd Adam Mosseri, som just nu berättar att sju länder har gömda antal gilla: Australien, Brasilien, Kanada, Irland, Italien, Japan och Nya Zeeland.

Anledningen till förändringen är att Instagram vill återfå fokus på de bilder som delas, och inte jakten på att få mest antal gilla-markeringar. Dessutom har en debatt kring sociala mediers påverkan på psykisk hälsa växt sig stor, vilket gör att Instagram vill utvärdera detta med ett eget test. Samtidigt som man täpper till de problem som funnits med fusk, spammande och utnyttjande av antalet gilla-markeringar.

– Vi kommer att ta beslut som skadar verksamheten om det ger bättre välbefinnande och hälsa för människor, förklarade Adam Mosseri under ett panelsamtal med Wired.

Ändringen har skakat om influencer-världen, eftersom den spås få stor negativ påverkan på de som nu livnär sig på att frekvent posta bilder för att bygga upp sin följarskara och antal gilla – instagrammers och influencers – om gilla-visningen tas bort för alla Instagram-användare.

Här kan du följa Kamera Bilds Instagram.