https://www.kamerabild.se/nyheter/internationella-fotografer-till-hostens-fotodagar
546704
Nyheter
Nyhet

Talarlistorna klara: internationella fotografer till höstens fotodagar

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/webtopfotodagar.jpg?itok=FUQHupjZ', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/webtopfotodagar.jpg?itok=FUQHupjZ', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/webtopfotodagar.jpg', w: 1263, h: 730, title: ' ' },]

Totalbetyg

Talarlistorna är nu fullsatta inför höstens inspirerande fotodagar. Bland annat kommer flera internationella fotografer dyka upp på scenen för att dela med sig av sin kunskap.

I höst återkommer Kamera & bild och Zoom fotoresors uppskattade fotodagar som ger besökarna inspiration från världskända fotografer men också möjlighet att kolla in de senaste prylarna hos utställarna. Till i höst är programmen fullspäckade med intressanta fotografer, några av nytillskotten kan du läsa om nedan. 

Malmös fotodag - 7 september

Foto: Iwona Podlasimska

Iwona Podlasińska – världsberömd barnfotograf

Iwona är en världsberömd barnfotograf som genom sina bilder förmedlar en känsla mellan dröm och verklighet. Detta genom att med djupa toner och häftigt ljus skapa helt unika bilder. Iwona berättar att hon hela tiden söker de kraftfulla tillfällena från barndomen likaväl som de mysiga och härliga händelserna. Iwona har fått flera utmärkelser i internationella fototävlingar för sina bilder och håller i workshops över hela världen för att sprida sin kunskap om hur komposition, känsla och ljus kan användas för att fånga barn på bild.

Under sitt föredrag kommer Iwona prata om sitt sätt att ljussätta bilder, hur man blandar naturligt ljus med studioljus och hur man skapar stämning i bilderna.

Iwona kommer även att hålla föredrag på Stockholms fotodag. 

 

Foto: Hans Strand

 

Hans Strand – en av Sveriges främsta landskapsfotografer

Den flerfaldigt prisade landskapsfotografen Hans Strand har blivit ett namn långt utanför Sveriges gränser. Bilderna har visats på gallerier världen över och han har gett ut flera böcker. När det kommer till fotograferandet är det den vilda naturen som Hans dras till. Viljan att fånga dessa motiv har fört honom till olika platser såsom kalla polarområden, heta regnskogar och vidsträckta öknar.

På Fotodagen kommer Hans att berätta mer om sitt sätt att fotografera – om vägen fram till de visuellt magiska bilderna. Tag chansen att lyssna till en mästare, som fått den ärofyllda utmärkelsen Hasselblad Master Award.

Övriga talare på Malmös fotodag är: Johan Hammar, Jonas Classon, Tom Svensson och Jonna Bergström.

 

Göteborgs fotodag

Foto: Philip Lee Harvey

 

Philip Lee Harvey

– en av världens främsta reklam- och resefotografer

Brittiska Philip Lee Harvey klassas som en av världens 200 främsta reklamfotografer och har under sin karriär fotograferat i 120 länder på uppdrag som har tagit honom från Antarktis till Sahara öknen. Som internationell reklam- och resefotograf har han fotograferat för kunder som British Airways, Patek Philippe, Intercontinental Hotels, Lonely Planet, HSBC och många fler.

Under Philips föredrag tas du med bakom kulisserna hos en av världens främsta resefotografer. I ett inspirerande föredrag får vi följa Philips resa från nykomling i branschen till att fotografera resebilder för några av världens största företag. Detta varvas med tips på allt från hur du tar betalt för ditt fotograferande till mer handfasta tips för att utveckla dig som fotograf.

 

Foto: Mats Andersson

Mats Andersson – prisbelönt konst och – naturfotograf

Mats Andersson är en av Sveriges mest uppskattade konst och naturfotografer med ett unikt bildspråk. Såhär beskriver Björn Risinger, generaldirektör på Naturvårdsverket, Mats bildspråk i motiveringen Årets Naturfotograf 2016; ”Mats får priset för sin suggestiva bildkonst. Han tar oss med in i ett svartvitt dunkel, där skogens invånare förvandlas till väsen i en mystisk sagovärld. Bildspråket är både konsekvent och personligt. Det förmedlar känslor snarare än att vara berättande och har redan nått en internationell publik.” Förutom Årets naturfotograf har Mats även vunnit Wildlife Photographer of the Year 2016, (Winner Black & White) och årets nordiska naturfotograf 2016. 

I sitt inspirerande föredrag Nature Diary, som bygger på hans hyllade bok med samma namn, tar Mats med oss på en personlig resa. Med berättelser från hela världen får vi får bland annat följa med till Islands dramatiska landskap, Yttre Hebriderna och Shetlandsöarna.

Övriga talare på Göteborgs fotodag är: Johan Hammar, Jonas Classon, Felix Heintzenberg och Roger Brendhagen. 

Stockholms fotodag

 

Foto: Fredrik Granath

 

Fredrik Granath – internationellt framstående naturfotograf och producent.

Fredrik Granath är en framstående internationell producent av fotografi och film i polarområdena. Sedan 2001 har han arbetat i Arktis med egna projekt, och även som producent och konsult för andra film- och fotoprojekt i Arktis, däribland National Geographic. Han har tillägnat sig ett unikt kunnande om hur det är att arbeta under de mest extrema förhållandena och fördjupat sig i isbjörnarnas liv som få andra. Sedan tre år arbetar Fredrik tillsammans med sin partner, fotograf Melissa Schäfer, med boken “Bortom isbjörnens rike”, vilken släpps den 22 oktober. Deras arbete har fokus på isbjörnens liv och dess roll i klimatförändringarna.

Fredrik kommer att berätta om de långa expeditionerna på packisen, livet med isbjörnarna och arbetet med boken “Bortom isbjörnens rike”.

Övriga fotografer på Stockholms fotodag är: Johan Hammar, Roger Brendhagen, Felix Heintzenberg, Roine Magnusson. 

 

Läs mer och köp dina biljetter här. 

167315513313063_2522997874411470