Nyhet

Tävla i fototävlingen Red Bull Illume 2016

UPPDATERAD MED NY INLÄMNINGSTID: Passa på att tävla i den stora actionfototävlingen Red Bull Illume 2016 där Kamera & Bilds chefredaktör Calle Rosenqvist är med i juryn för att hitta bästa bilden.

Tävlingen arrangeras var tredje år, och i år är det alltså dags igen för fjärde gången. Inriktningen är action och äventyr – från början var det tänkt att den 31 mars 2016 skulle vara sista dagen, men på grund av det stora trycket i går kväll har man valt att skjuta fram sista inlämningen tolv timmar och därför är det möjligt att lämna in bilder fram till klockan 12 idag.

Totalt består tävlingen av 11 kategorier, här på engelska: Close Up, Energy, Enhance, Lifestyle, Masterpiece by Yodobashi, New Creativity, Playground, Sequence by Sony, Spirit, Wings och den nytillkomna kategorin Mobile.

Kamera Bild domare

Tävlingsbidragen bedöms av 50 domare från de största sport-, nyhets- och fototidningarna, som tillsammans väljer fram 55 av de bästa bilderna, samt de 11 kategorivinnarna och en förstaprisvinnare. Kamera Bilds chefredaktör Calle Rosenqvist är en av domarna.

:

Så här säger han kring action- och sportfotografering i en intervju till Red Bull Illumes domarsida
Calle Rosenqvist.

– Att hitta ditt egna uttryckssätt utan att göra samma som alla andra är ett tips till alla tävlande. Fortsätt att göra det som du tror på, det som driver dig framåt. Visst, det är en kliche att säga "var unik", men om du vänder och vrider på din första idé några rundor, så är jag säker på att du kan hitta något nyskapande som dessutom även har din personliga prägel.

I skrivande stund är totalt 115 länder representerade via sina tävlande fotografer. All information om tävlingen hittar du på www.redbullillume.com.