https://www.kamerabild.se/nyheter/kamera-bild-plus/datormagazin-testar-amd-ryzen-3-3300x-allsidig-processor
547479
Kamera & Bild Plus
sant
Kamera & Bild PlusPlus

Datormagazin testar: AMD Ryzen 3 3300X – allsidig processor

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/ryzen.jpg?itok=3NSoC8Vm', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/ryzen.jpg?itok=3NSoC8Vm', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/ryzen.jpg', w: 1017, h: 735, title: ' ' },]

Totalbetyg

Det tog sin lilla tid innan AMD släppte en Serie 3-processor ur den senaste Ryzen-serien. Men nu är de här – och passar bra i exempelvis en redigeringsdator för enklare bildhantering.

Detta är en av flera artiklar från Datormagazin som du som Plus-medlem kan läsa fritt. Läs mer om samarbetet mellan K&B och Datormagazin här.

Under sommaren 2019 lanserade AMD tredje generationens Ryzen-processorer baserade på företagets nya Zen-arkitektur. Från start släpptes modeller i Ryzen 5- och Ryzen 9-serien, men vi har fått vänta ända till nu, maj 2020, innan de nya Ryzen 3-modellerna såg dagens ljus. Men vi kan redan här säga att väntan har varit mödan värd. Ryzen 3 3300X är en extremt trevlig processor både sett till prestanda och prisnivå. 

gr:#200) If posting to a group, requir