https://www.kamerabild.se/nyheter/kamera-bild-plus/test-microsoft-surface-pro-x-2020-finfin-for-foto
547666
Kamera & Bild Plus
sant
Kamera & Bild PlusPlus

Test: Microsoft Surface Pro X 2020 – finfin för foto

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/surface.jpg?itok=Mp7G9QEm', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/surface.jpg?itok=Mp7G9QEm', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/surface.jpg', w: 2000, h: 1093, title: ' ' },]

Totalbetyg

ARM-baserade Surface får uppgraderad hårdvara och kommande stöd för 64-bitars emulering. Den ökade kraften gör att den fungerar för enklare bild- och filmredigering utan problem.

Detta är en av flera artiklar från Datormagazin som du som Plus-medlem kan läsa fritt. Läs mer om samarbetet mellan K&B och Datormagazin här.

Under årens lopp har Microsoft testat olika modeller av mer energisnåla modeller i sin Surface-portfölj. Lösningar som oftast har resulterat i begränsad prestanda och framför allt begränsat applikationsstöd.

 

Men till årets modell av Surface Pro X ska detta förändras, eller i varje fall inom kort, för Microsoft har precis påbörjat betatestning av 64-bitars emulering för denna ARM-baserade modell, och om allt går som planerat kommer stödet att rullas ut genom kommande uppdateringar i början av 2021.

Det ska alltså ge modellen möjlighet att köra alla typer av Windows-program oavsett om det är 32- eller 64 bitars ARM- eller x86-varianter. 

Microsoft Surface Pro X är en lätt bärbar enhet med stilren design och mycket bra batteritid som dessvärre kostar en rejäl slant.

Batterisnål lättviktare

Pro X har ett nytt silverfärgat hölje med tunna, lite mjukare former och känns som en riktigt exklusiv enhet som helt klart kommer att dra blickarna till sig. Datorplattan mäter 287 x 208 x 7,3 millimeter och väger bara 774 gram (utan tangentbordsdelen).

gr:rror validating access token: Sessi