https://www.kamerabild.se/nyheter/kamera-bild-plus/test-msi-prestige-14-a10sc-096ne-for-fotografer-kreatorer
547693
Kamera & Bild Plus
sant
Kamera & Bild PlusPlus

Test: MSI Prestige 14 A10SC – kalibrerad för fotografer

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/msi.jpg?itok=5VOLJIZq', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/msi.jpg?itok=5VOLJIZq', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/msi.jpg', w: 2000, h: 1310, title: ' ' },]

Totalbetyg

MSI:s senaste tillskott på laptop-marknaden är en fabrikskalibrerad laptop för stilmedvetna fotografer och kreatörer – med en IPS 4K-skärm med 100 procent Adobe RGB.

Detta är en av flera artiklar från Datormagazin som du som Plus-medlem kan läsa fritt. Läs mer om samarbetet mellan K&B och Datormagazin här.

MSI:s senaste serie bärbara datorer kallas Prestige 14 och finns i tre baskonfigurationer, alla med fokus på en mer kreativ användning då samtliga kommer med ett diskret grafikkort. Vår testmodell heter A10SC med tillägget 096NE vilket är en av seriens toppenheter.

0#4#Mer bärbart för kreatörer

Som namnet antyder handlar det om 14 tums-modeller som trots relativt kraftfull bestyckning bara mäter 319 x 215 x 16 millimeter och väger låga 1,29 kilo. Modellen finns i olika färgsättningar varav vår, gråa enhet med blåtonade diamantskurna kanter ger ett mycket exklusivt intryck.

Bra hårdvara under ytan

På insidan hittar vi en tionde generationens Intel Core i7 10710U-processor. Detta är en av de klart mest intressanta modellerna för bärbara datorer då vi här får en sexkärning HT-processor som körs i ett frekvensspann på mellan 1,1 och hela 4,7 gigahertz vid en TDP på 15 watt. Det ger oss gott om kraft för både program som premierar höga singeltrådskörningar eller som drar nytta alla tolv trådar. 

Läs hela artikeln – bli plusmedlem

Vad tycker du?

Använder du Mac eller PC för bildredigering?

Resultatvisning: 
0
546747
gr:rror validating access token: Sessi