Prylnyhet

Kläder med inbyggd kamera

Metoderna för att fotografera och dela med oss av vår vardag utvecklas ständigt. NewViewWear är ett företag som har en idé om att sy upp kläder med inbyggda kameror för att diskret kunna registrera din vardag.

Projektet ligger på siten IndieGoGo, vilket är en typ av site där man kan få sponsring av personer som tycker att projektet verkar intressant. Ännu har det inte trillat in så mycket pengar, men det är fortfarande många dagar kvar för dem att samla in de pengar de behöver.

TIll en början kommer kameran att sys in i en piké, en fleece och en huvtröja. Kameran är inte fastsydd utan plaggen har bara en speciell ficka med ett litet hål för kameran objektiv. Om man så vill kommer man alltså att kunna använda kamera även utanför kläderna.

Kameran styrs via en app som du laddar ner till din smartphone. Via den kan du bestämm aom du vill filma i 1080p eller ta stillbidler i 5 megapixlar. Kameran kan även fotografera och filma i timelapsläge, man kan då välja hur långa de olika filmsnuttarna ska vara.

Om du vill vara med och stötta projektet kan du göra det här.