Nyheter
https://www.kamerabild.se/nyheter/kodak-lanserar-kryptovaluta-f-r-fotografer
Nyhet

Kodak lanserar kryptovaluta för fotografer

Under gårdagen lanserade fototillverkaren Kodak att man lanserar kryptovalutan "Kodak Coin" för fotografer. Aktien rusade då med hela 118 procent.
545874

Under 2013 skrev vi mycket om Kodak och dess kokurshot från 2012 – sedan startades bolaget om och verksamheten omformades. Sedan dess har resan varit upp och ned genom utförsäljningar, och en del av räddningen var de nya Star Wars-filmerna som ska ha spelats in på Kodak-film.

Nu har de nya saker på gång. Tillsammans med Wenn Digital lanserar nu Kodak en så kallad kryptovaluta för fotografer, Kodak Coin, där anslutna fotografer ska kunna ta emot betalning för licensiering av sina bilder direkt vid försäljning. 

Valutan riktar sig till både proffs och amatörer, och tanken är att användarna ska kunna sälja sina bilder säkert på Kodaks digitala valuta-plattform Kodak One.

Kodak One söker kontinuerligt igenom nätet för att hitta otillåtna kopior av bilder registrerade i systemet. När olicenserade bilder hittas ordnas en efterlicensieringsprocess för att fotografen ska få betalt för sitt verk.

Den 31 januari öppnar den initiala handeln med valutan, då för registrerade investerare i USA, England och Kanada.

Läs mer på kodakcoin.com.

 

En annan känd kryptovaluta är Bitcoin, som fungerar som en digital valuta som skyddas genom kryptering utspridd över internet. 

167315513313063_1764980980213167
 

Taggar