Prylnyhet

Kommande MacBook Pro-modeller kan få kortläsaren åter

Återkomsten av SD-kortläsaren, MagSafe-kontakten och flera USB C-uttag är några av förväntningarna på kommande MacBook Pro-modeller, enligt en respektabel källa.

Många fotografer uttryckte sin ilska när Apple under 2016 valde att exkludera SD-kortläsaren på sina nya MacBook Pro-modeller, och samtidigt också fimpa den hyllade MagSafe kontakten för laddning samt reducera antalet inbyggda uttag – till förmån för dongeln.

Nu har den respektabla analytikern Ming-Chi Kuo – som tidigare haft rätt i sina påståenden – delat med sig av hur kommande MacBook Pro-modeller kommer se ut.Ming-Chi Kuo skriver i sin analys att Apple vill återgå till och återfå fokus på sina trogna användare, och att de senare i år kan komma att glädjas av återkomsten av minneskortläsaren för SD-kort.

Vidare skriver han att MagSafe-kontakten för laddning av datorn samt fler inbyggda portar kan bli verklighet, samt att den omdiskuterade touch-baren försvinner och att datorns kanter blir mindre runda.

EnligtMing-Chi Kuo ska de nya modellerna släppas under det tredje kvartalet och ersätta de högre modellerna inom storlekarna 13 och 16 tum som släppts under 2020/2019. Uppdateringen kommer då också innebär att de högre Pro-modellerna får den nya M1-kretsen "Apple Silicon", som till fullo utnyttjas av MacOS Big Sur, vilket är ett steg i Apples transition från Intel till en egen processorarkitektur för alla sina datorer och mobiltelefoner.

Flera rykten florerar också kring Apples introduktion av Mini LED i skärmpanelerna hos kommande modeller, vars fördel mot OLED-tekniken är bättre färgåtergivning, ökad svärta, högre kontrast, högre dynamiskt omfång samt lägre energiförbrukning.