https://www.kamerabild.se/nyheter/lagen-om-fotof-rbud-diskuteras
423395
Nyheter
Nyhet

Lagen om fotoförbud diskuteras

Totalbetyg

Pressfotografernas klubb manar alla yrkesfotografer att skicka in sina bilder till Justitiedepartementet med anledning av lagförslaget om fotoförbud. Syftet är att informera om yrkesfotografernas arbetsförhållanden så att arbetsförhållandena inte hämmas om förslaget drivs igenom.
  • Publicerad 8 år 2 månader
    2011-03-28 13:21

www.pfk.se finns ett förslag på hur det medföljande brevet kan se ut samt en e-postadress dit texten och bilderna ska skickas.

Bakgrunden är att justitieminister Beatrice Ask står bakom ett förslag som begränsar rätten att fotografera på allmän plats. Om fotograferingen med avsikt kränker den enskildes integritet ska fotografen kunna straffas med böter eller fängelse upp till ett år.

– Det är dels privatbostad mer generellt men sedan är det toaletter, provhytter och sådana ställen som inte är allmänna i den vanliga bemärkelsen utan är utrymmen för viss integritet, säger Beatrice Ask till Sveriges Radios Ekot.

Se även ett informativt webbtv-inslag från Moderskeppet som tillsammans med Stefan Ohlsson och Göran Segeholm reder ut var fotografer får, och inte får, fotografera i dag: