EVENT

Landskrona Foto Festival 2024 intar stadens gator 6–22 september

Den årligt återkommande fotofestivalen i Landskrona meddelar nu tre utställande vinnare i Open Call, som ställer ut sina fotografiska verk under Landskrona Foto Festival 2024.

Landskrona Foto Festival har under åren blivit en viktig mötesplats för den fotografiska bilden, med sitt innehåll bestående av workshops, konstnärssamtal, utställningar och olika evenemang. 

Nu har även juryn bestående av  Lisa Springer, Karin Andreasson, Jenny Lindhe och Jenny Nordquist valt ut tre arbeten som ska presentera i stor skala på utomhusutställningen.

Chloé Milos Azzopardi (FR) – Non technological devices

Den visuella artisten Chloé arbetar i långtidsprojekt och blandar fotografi med föreställningar och installationer. I sin utställningen blandar hon naturliga element som härmar de teknologiska framsteg som vi möter i vår vardag.

Federico Estol (UY) – Shine Heroes

Federico är en uruguayansk fotograf som arbetar som social visuell storyteller. Med Shine Heroes visar han allt som skoputsare utsätts för när de går ut på gatorna i La Paz och El Alto – tillsammans med 60 av dem har han under tre år skapat sitt verk för att påvisa den diskriminering de utsätts för.

Emma Sarpaniemi (FIN) – Two Ways to Carry a Cauliflower
Emma är baserad i Helsingfors och utforskar med sina bilder femininiteten genom olika självporträtt. I sitt pågående projekt "Two Ways to Carry a Cauliflower" undersöker hon kvinnors olika självporträtt genom humor.