Prylnyhet

Laowa 15mm f/4,5R Zero-D Shift – nu till Fujifilm GFX

Laowa släpper en ny version av objektivet med stöd för Fujifilm GFX och 14 bländarblad för mjukare bokeh.

För ett år sedan skrev vi om vidvinkelobjektivet Laowa 15mm f/4,5 Zero-D Shift som då släpptes för bland annat Pentax K-fattningen förutom de tidigare existerande versioner för Canon EF, Canon R, Nikon Z, Nikon F och Sony E.

Nu är det dags för ännu en fattning, för Fujifilms mellanformatssystem GFX. Med versionen kan man använda objektivet utan adapter.

Med shift-funktionen kan perspektivet ändras: objektivet kan förskjutas 11mm för fullformat och 8mm för mellanformat, exempelvis Fujifilm GFX och Hasselblad X1D. Genom funktionen går det att få raka linjer på arkitektur och interiörbilder. Bildcirkeln har en diameter på 65mm.

Objektivet uppdateras nu även med en röd version – den tidigare versionen med benämningen"blå ring" har fem bländarblad som ger en bokeh i pentagonal form, och nu släpps alltså den nya versionen med "röd ring" med 14 bländarblad som ger en rund bokeh.

Exempelbild tagen med objektivet.

Närgränsen är 0,2m, diametern 79mm och vikten 597 gram. Objektivet finns för Canon EF/RF, Nikon F/Z, Sony E,Pentax K/L samt Fujifilm G.

Vi har ännu inget exakt svenskt pris tillgängligt.