Prylnyhet

Laowa 24mm T8 2X Macro Pro2be – nya ljusstarka pro-versioner

Venus Optics lanserar tre förbättrade pro-versioner av sitt tidigare makrosond-objektiv i fullformat, som bland annat blivit ljusstarkare.

För fem år sedan släppte objektivtillverkaren Venus Optics det udda makroobjektivetLaowa 24mm f/14 Probe Macro, speciellt designat för att göra det möjligt att komma nära objekt som insekter, utan att samtidigt skrämma bort det, tillsammans med möjligheten att fotografera på svåråtkomliga ställen.

Nu släpper de tre nya och förbättrade pro-versioner, även dessa i fullformat:Laowa 24mm T8 2X Macro Pro2be, där man förbättrat den ursprungliga modellen på flera punkter. De tre versionerna skiljer sig åt i vinkeln för ändarna, med dels en rak version liknande den tidigare versionen, en version som är vinklad 35 grader, samt en tredje periskopversion. Alla tre har socifikationerna med bländare T8, 2X förstoring och är vattentäta till 36,6 cm.

En av nackdelarna hos föregångaren var ljusstyrkan på f/14 som krävde en del ljus för att ge bra bilder, något man nu förbättrat med den nya versionen som jämfört med f/14 fått T8 i ljusgenomsläpp, motsvarande ungefär ett bländarstegs förbättring. Att Venus Optics valt att specificera ljusgenomsläppet med T-värden mot klassiska bländarvärdet "f" beror på att videofotografer är huvudanvändare som använder sig av transmissionsvärdet T.

De nya modellerna finns tillgängliga för fattningarna Nikon F/Z, Canon EF/RF, Sony E, L-Mount och Arri PL.

Laowa 24mm f/14 Probe Macro har ett riktpris på 2 849 dollar för den raka versionen, 3 149 dollar för 35-gradersversionen och 3 349 dollar för periskopversionen.