Prylnyhet

Lätt och vädertätad - nya Sony FE 24-105mm F4 G OSS

Sonys nya allroundzoom är bland de lättaste och minst på marknaden i jämförelse med sina konkurrenters motsvarande objektiv. Det är dessutom vädertätat. Sony avslöjar dessutom att de kommer att lansera ett supertele till sommaren, 400mm f/2,8.

Läs även om Sonys nya kamera: "Nya Sony A7R III blir snabbare och får mer kraft".

De flesta tillverkare har ett objektiv som motsvarar 24-105mm, det är en brännvidd som används av många som bara vill ha ett objektiv. Nu kommer Sony med ett objektiv med den brännvidden som är ett av de mindre och lättare i sin klass. Detta trots att det även är vädertätat.

Fokuseringen drivs av fokusmotorn Direct Drive SSM vilket ska göra att den är både snabb och tyst. Sony menar att objektivet ska vara konstruerat för minimera så kallad focus breathing, alltså att brännvidden ändras något när man fokuserar.

Vikten hamnar på 663 gram och priset blir 13500 kronor. Försäljningen startat i november.

Sony avslöjar också att de håller på att utveckla ett nytt supertele, ett 400 mm f/2,8. Ett objektiv som behövs för att göra Sony intressant för bland annat sportfotografer, men även naturfotografer och andra som kräver längre brännvidder. Objektivet kommer att hamna i Sonys finaste serie G master, vilket sätter förväntningarna högt. Objektivet kommer att lanseras i sommar och Sony håller på detaljerna kring objektivet.