Nyheter
https://www.kamerabild.se/nyheter/legendariska-fotografer-snart-p-bio
Nyhet

Legendariska fotografer snart på bio

The Bang Bang Club är den sanna historien om fyra fotografer – Joao Silva, Kevin Carter, Greg Marinovich och Ken Oosterbroek. De jobbade i Sydafrika från tiden mellan Nelson Mandelas frigivning fram till de första fria valen 1994. Snart kommer den dramatiska filmen om deras historia.
420887
  • TEXT Bo Ignell
    Publicerad 7 år sedan
    2011-03-24 21:48

”De riskerade sina liv och använde sina kameror för att berätta för världen om brutaliteten och våldet i samband med de första fria valen i Sydafrika” lyder filmens synopsis.

Två av de fyra i Bang Bang Club vann det prestigefyllda Pulitzer-priset men de fick också betala ett högt pris. Carter tog sitt eget liv 1994 och Oosterbroek dog samma år i samband med att han fotograferade sammanstötningar mellan ANC och dess motståndare. Silva förlorade två ben när han trampade på en mina i samband med ett uppdrag för New York Times i Afghanistan.

Filmen är baserad på boken med samma namn och har bland annat svenska Malin Åkerman i rollen som bildredaktör.The Bang Bang Club har premiär i Storbritannien i april. När filmen kommer på svenska biografer är fortfarande inte klart.Här kan du se filmtrailern