Prylnyhet

Leica-chef drömmer om att göra en Leica-mobil

Redan idag har Leica fingrarna i smartphoneburken via sitt samarbete med Huawei, men då gäller det enbart kameran. Ordförande i Leicas styrelse, Andreas Kaufmann, berättar i en intervju att han gärna skulle se att Leica gjorde en helt egen smartphone anpassad för fotografering.

Sedan tidigare har Leica ett samarbete med den kinesiska mobiltelefontillverkaren Huawei, där Leica är involverade i kameradesignen. Men i en intervju med Leicas styrelseordförande Andreas Kaufmann som gjorts av CNBC berättar han om att han gärna skulle se att Leica gjorde en helt egen smartphone, anpassad för fotografering.

Kaufmann säger att amatörfotografens kamera nu för tiden i stor utsträckning är en mobiltelefon, både för stillbilder och för video. Men han menar att det inte finns någon mobiltelefon på marknaden som är bra att fotografera med, de är inte konstruerade på rätt sätt. Det vertikala utgångsläget och handgreppen är inte bra, menar han.

Framför allt är de dåliga ur ett gatufotoperspektiv, en genre där Leica är stora. Så nu återstår väl att se om Kaufmann får sin vilja igenom och får Leica att tillverka en mobiltelefon, även om han själv inte var säker på att de skulle kunna göra det.

Om de lyckas skulle du vilja ha en mobiltelefon från Leica?