Prylnyhet

Leica firar James Bond med specialutgåva – D-Lux 7 007

Leica brukar inte låta tillfällen att göra specialutgåvor glida dem ur händerna och här kommer nu en specialutgåva som ska fira James Bonds 60-åriga filmhistoria.

Att Leica lanserar begränsade utgåvor av vissa kameror är ingen ovanlighet och den senaste lanseringen i listan är en Leica D-Lux 7 som ska uppmärksamma James Bonds 60-årsjubileum som filmkaraktär. Den nya Leica D-Lux 7 007 har fått Bondloggan ingraverad på ovansidan och på objektivlocket är den klassiska pistolmynningen från filminledningarna ingraverad. Med i kitet kommer också ett extra handgrepp, en handledsrem och ett axelhölster för kameran.

Leica meddelar att det bara kommer att tillverkas 1962 kameror av den här modellen, en homage till årtalet 1962 då den första Bondfilmen hade premiär. Den uppmärksamme noterar att det nu är 2023 och att Bondfilmen då rimligen firar 61 år, men i alla fall.

Leica kommer också att hålla en utställning med bilder från de olika filmerna.

En Leica D-Lux 7 007 är på alla funktionella sätt en vanlig D-Lux 7, vilken i sin tur är en Panasonic LX-100 II. En kompaktkamera med en mft-sensor och en zoom med ett omfång som motsvarar 24-75 millimeter på en fullformatskamera.

Priset för den här nya specialutgåvan hamnar på 1995 dollar.