Prylnyhet

Leica lanserar ny färg på M10-P och ett nytt objektiv

Leica fortsätter sin tradition av att göra limiterade utgåvor av sina kameror. Men de lanserar även ett nytt objektiv, en ljusstark porträttglugg.

Det är ingen nyhet att Leica gärna gör limiterade upplagor av vissa modeller med en specifik design. Nu har de gått samman med klockföretaget Hodinkee och skapat en ny specialversion av Leica M10-P. En vit-grå design som kallas Ghost edition. Den kommer att tillverkas i 250 exemplar och priset hamnar på 15000 dollar, det vill säga runt 150 000 kronor. Då får man även med enSummilux-M 35mm f/1.4 ASPH med samma utseende.

Det nya Summilux-M 90mm f/1.5.

Leicas andra nyhet är kanske av större intresse för fler då det är ett nytt porträttele.Summilux-M 90mm f/1.5 är det längsta Summiluxobjektivet och det ska, enligt Leica, ha exceptionellt bra oskärpa och kort skärpedjup. Perfekt för de som vill ta porträtt med en snyggt oskarp bakgrund.

Konstruktionen består av åtta linser i sex grupper där två av linserna är asfäriska och en av dem är flytande. Objektivet kommer att kosta 12995 dollar, något svenskt pris har vi inte sett.