Prylnyhet

Leica Q-P – diskretare och dyrare

Leica har en vana att lansera kameror med ett nytt namn utan att egentligen förändra speciellt mycket under skalet. Så är även fallet med Leica Q-P.

I likhet med Leica M10-P som egentligen bara en en M10 utan den röda Leicaloggan är Leica Q-P på de flesta sätt bara en Leica Q utan den röda Leicaloggan på framsidan. Leica Q-P har även fått en matt svart finish. Det har dock även hänt lite på den mekaniska fronten då av/påvredet och utlösaren fått en ny mekanisk design.

I övrigt är Leica Q-P en kompaktkamera med fast optik på 28mm f/1,7, fullformatssensor av cmos-typ och en upplösning på 24,2 megapixlar. Sökaren har samma upplösning på 3,68 megapixlar och kameran har fortfarande wifi och en tretums pekskärm på baksidan. Precis som Leica Q med andra ord.

Tyvärr har vi inga uppgifter om det svenska priset, men i en av USA's största butiker finns den att förbeställa och priset verkar ligga ungefär 500 dollar över priset för en Leica Q, det vill säga 4995 dollar mot 4495 dollar. Det svenska priset för Leica Q är runt 45000 kronor och vi kan då kanske tänkas oss att Leica Q-P hamnar närmare 50000.