Prylnyhet

Leica Q2 ”Daniel Craig x Greg Williams” Special Edition släppt

Leica har tillverkat 750 exemplar av nya specialmodellen som skapats i samarbete med skådespelaren Daniel Craig och brittiska regissören Greg Williams. Endast ett fåtal exemplar levereras till Skandinavien.

Bara en dryg månad efter släppet av specialversionen av Leica M10-P Reportersom bygger på M10-P, släpper Leica nu ytterligare en specialversion, som denna gång bygger på Leica Q2:Leica Q2 ”Daniel Craig x Greg Williams” Special Edition.

I tätt samarbete mellan Leica och brittiska skådespelaren Daniel Craig – mest är känd som James Bond – och den brittiska fotografen och regissören Greg Williams, har denna specialversion av Q2 tagits fram. Daniel Craig är själv ett stort fan av Leica, medan Greg Williams själv har skapat flera böcker med ögonblick bakom kulisserna vid inspelningarna tillsammans med Craig. De båda upptäckte att de delade samma intresse vid inspelningarna av Bond-filmen Casino Royale.

Designen känner vi igen från Q2, men nytt är att det för första gången i Leicas historia finns en svart-guldig logotyp i stället för den klassiska röda-vita. Kamerahuset hos Leica Q2 ”Daniel Craig x Greg Williams” Special Editionföljer även samma färgtema. Rent tekniskt motsvarar kameran däremoten Leica Q2med bland annat en upplösning på 47,3 megapixel.Kameraremmen är tilllverkad av vegetabiliskt färgat Nappaläder, som fästs i de guldförgyllda öglorna.

Leica Q2 ”Daniel Craig x Greg Williams” SEhar tillverkats i en upplaga på totalt 750 kameror. Svenskt pris är 64 900 kronor inklusive moms. kameran går att förbeställa nu.