Prylnyhet

Leica släpper objektiv i begränsad upplaga

Leica har många specialversioner bakom sig och nu kommer tre till, en 28mm f/2, en 75mm f/2 och en 90mm f/2.

Två av de "nya" objektiven kommer i begränsad upplaga. Det handlar om 28mm f/2 och 90mm f/2 som kommer i den militärgröna färgen som matchar Leica M10-P Safari. Inget av dessa tre objektiv från Summicronserien innehåller alltså några nyheter rent konstruktionsmässigt utan det handlar om ren estetik.

Det tredje objektivetAPO-Summicron-M 75mm f/2 ASPH kommer också i en ny färg, men inte för att matcha Safariversionen av Leica M10-P, utan istället i en silveranodiserad färg. Den här varianten verkar dock inte vara en begränsad upplaga utan ett nytt alternativ som kommer att finnas i det ordinarie utbudet.

28an och 90an gör sällskap med en redan lanserad 50mm f/2 i samma färg och trion ska alltså matcha den Safarigröna kameran som i sin tur ska vara baserad på färgen från Leica M1 som bland annat tillverkades för den tyska armén.

De tre objektiven kommer att dyka upp i slutet av februari. Vi har inga svenska prisuppgifter, men i dollar ligger priserna mellan 4395 usd och 5095 usd vilket motsvarar ungefär 42700 kronor och 49500 kronor.