Prylnyhet

Leitz Phone 1 – Leicas första mobiltelefon

Leica har varit inblandad i mobilbranschen tidigare tillsammans med Huawei, nu lanserar de sin första egna mobiltelefon där kameran så klart är det som urskiljer sig.

Att Leica varit inblandade i andra tillverkares mobiltelefoner är ingen nyhet, deras namn har prytt Huaweis objektiv på många modeller. Men nu lanserar de sin första mobiltelefon under eget namn, Leica Leitz Phone 1. Men som du antagligen kan ana är det inte Leica som utvecklat den här telefonen, det är en Sharp Aquos R6 som ommärkts och fått ett lite annorlunda gränssnitt. Men det som är speciellt med den här telefonen är att den har den största kamerasensorn i branschen hittills. Den en tum stora sensorn har en upplösning på 20 megapixlar och objektivet är utvecklat tillsammans med Leica. För ovanlighetens skull har kameran på Leitz Phone 1 ett runt objektivskydd som fästs med magneter.

Leitz Phone 1 (och således även Sharp Aquos R6) drivs av systemchipet Qualcomm Snapdragon 888 vilket är det främsta systemchipet på marknaden idag och återfinns i de flesta toppmodellerna på marknaden (förutom Apple).

Tyvärr verkar det som om Leitz Phone 1 främst kommer att lanseras i Japan, tiden får utvisa om Sharp och Leica väljer att lansera även internationellt. Priset ligger på runt 14500 kronor (omräknat från yen).