programvara

Lightroom-konkurrenten snart här

Snart släpper mjukvarutillverkaren Macphun sitt bildredigeringsprogram som är en direkt konkurrent till Adobes prenumerationsbaserade Lightroom.

Macphun, som under kommande år kommer att byta namn till Skylum eftersom de nu även kommer att göra mjukvara till Windows, står bakom en mjukvara som kallas för Luminar. Det är ett redigeringsprogram som kan hantera mycket av vad de flesta förväntar sig av ett modern redigeringsprogram. Det program de nu avslöjar ska komma under nästa år är ett tillskott till Luminar. Macphun ska lansera ett bildhanterinsprogram som ska låta dig hålla ordning på bilderna på samma sätt som med Lightroom.

Det går att lägga på olika filter direkt på bilderna.

Programmet ska fungera med bilder som är lagrade både på hårddiskar och i molntjänster. Bildhanteraren kommer som ett tillbehör till deras redan existerande mjukvara Luminar. Vill man använda sig av Luminar kostar programmet 69 usd, vilket motsvarar ungefär 700 kronor. Uppgraderingen med den nya bildhanteringen kommer under 2018 och kommer att kosta 39 usd för de som har Luminar.

Vill du prova Luminar kan du ladda ner en gratisversion här. Vill du ha ett alternativ till Lightroom ska du alltså hålla ögonen på Macphun/Skylum.