Bransch

Lista: Totalt 27 Nikkor Z-objektiv i Nikons nuvarande utbud

Nikon har hittills släppt 27 objektiv för sitt Z-sytem – 7 planerade objektiv till är på väg.

För tre år sedan testade Kamera Bild Nikon Z7, den första kameran med Z-fattning för Nikons nya Z-system. Så är skrev vi då:

"Våra första intryck av Nikons nya Z-system var riktigt positiva. Med nya Z7 har Nikon lyckats med en fin entré för att slå sig in på den spegellösa fullformatsmarknaden – och förberett sig väl inför framtidens utmaningar."

Nikon har nu släppts sin flaggskeppskamera för Z-systemet – Nikon Z9 – och börjar nu även bygga på med objektiv med längre brännvidd ämnade åt proffsen. Senast ut för oss att testa varnya supertelet Nikkor Z 400mm/2,8 TC VR S med inbyggd 1,4x telekonverter.

Den senaste roadmapen för objektiv från Nikon som släpptes i december förra året, är fortfarande aktuell. De objektiv som tillkom då var flera, bland andra just det nya fasta 800mm-objektivet som precis släppts. På väg är tre fasta teleobjektiv, två kompakta vidvinkelobjektiv samt två zoomar.

Totalt har Nikon nu släppt 27 objektiv:13 zoom-objektiv och 14 objektiv med fast brännvidd. Förutom dessa finns även två telekonvertrar, TC-1.4x och TC-2.0x.

Fler nyheter och tester om Nikon Z-objektiv och kamerorhittar du här.