Prylnyhet

Lowepro lanserar ny fotoryggsäck för friluftsliv

Rover Pro AW är en ryggsäck från Lowepro som både har plats för dina kameror och din campingutrustning. Den är tänkt för friluftsmänniskor som ska vandra i varierad terräng.

Den nya ryggsäcken har ett fjädringssystem med ventilerande nät med syftet att öka bekvämligheten när du vandrar med tung packning. Den har också anpassningsbara axelremmar.

Kamerorna går att komma åt från toppen av ryggsäcken eller från en öppning på framsidan. Om du inte vill använda den som kameraryggsäck kan du ta ut insatsen och få en friluftssäck.

Utanpå hittar du fästremmar för stativ och en ficka för en vätskereserv. Ryggsäcken har allvädersskydd samt reflektiva egenskaper för att öka synligheten, vilket är tänkt som en säkerhetsaspekt.

Ryggsäcken kommer i två varianter. En på 35 liter som rymmer en DSLR-kamera med monterat grepp och 24–70mm objektiv, plus ett extra objektiv samt stativ. Och en ryggsäck på 45 liter som rymmer en DSLR-kamera med monterat grepp och 24–70mm objektiv, plus 3–4 extra objektiv samt ett stativ. Både ryggsäckarna rymmer även övrig packning som tält och liggunderlag.

Priset hamnar på 2 995 kronor för den mindre ryggsäcken och 3 295 kronor för den större modellen. Försäljningsstart i november.