Prylnyhet

Lowepro Photosport X – för bergsbestigande fotografer

Lowepro har lanserat en ny ryggsäck som riktar sig till de fotografer som rör sig i höglänt terräng som utöver sin kamerautrustning även behöver få med sig klätterprylar, skidutrustning eller andra bulkiga äventyrsprylar.

Lowepro har lanserat en ny ryggsäck i sin Photosport-serie, den nya säcken får modellbenämningen X. Det ska, enligt tillverkaren, vara den mest sportinriktade ryggsäcken i serien och riktar sig främst till de fotografer som rör sig i bergsmiljöer och åker skidor, klättrar eller vandrar.

Ryggsäcken består av ett större fack med åtkomst både via dragsko uppifrån och en dragkedjestängd panel från ryggen. Inuti huvudfacket finns ett mindre fack med dragkedja för saker som mobiltelefon eller andra mindre prylar, det finns också en fack för en vätskeblåsa och ett fack för till exempel ett enbensstativ. I botten finns ett utrymme som kan användas för till exempel stegjärn, men det kan också öppnas upp om man behöver ett större huvudfack. På utsidan finns kompressionsremmar på sidorna där stativ, skidor eller klätterrep kan fästas beroende på behov. Det finns också en vinklad ficka för vattenflaska samt en större fick på ryggen för till exempel extra skalplagg eller annat. Det vadderade midjebältet går att montera av och ersätta med en enkel rem, eller inget alls, beroende på önskemål. Bärsystemet går också att justera i flera olika storlekar beroende på rygglängd.

Kamerautrustningen förvaras i huvudfacket i någon av Lowepros utrustningskuber kallade GearUp Pro som finns i olika storlekar beroende på behov. Dessa kan fästas i huvudfacket för att säkras på plats. PhotoSport X är också kompatibel med Lowepros kamerahängare som gör att man kan fästa kameran i axelremmar.

Lowepro Photosport X kommer i två storlekar, en 35 liter och en 45 liter. Vi har inte sett något svenskt pris ännu, men på den amerikanska marknaden verkar priset hamna på ungefär 300 usd för den mindre modellen.