Prylnyhet

Lowepro Pro Trekker AW II – ny serie för proffs

Väsktillverkaren Lowepro lanserar nu en uppdaterad serie ryggsäckar för den som vill bära tungt och bekvämt.

Midjebältet går att ta av och remmarna går att gömma undan.
På BP 550 AW II kan man ta av topplocket om man vill ha en mindre väska.
Även den mindre BP 350 AW II rymmer en del utrustning.

Den nya serien bygger på Lowepros Pro Trekker-serie men har nu uppdaterats med bland annat ett bättre väderskydd. Serien består av fyra väskor där tre är rena ryggsäckar och en är en kombinerad ryggsäck och rullväska. Alla väskorna utom den största har en fronficka för en bärbar dator upp till 15". Väskorna är utvecklade tillsammans med naturfotografen Chris McLennan.

Den minsta i familjen, BP 350 AW II, menar Lowepro är perfekt för ett spegellöst system eller en dslr utan batterigrepp med ett objektiv i storleken 70-200.

Nästa modell upp i storlek, BP 450 AW II, här ryms en kamera med batterigrep och ett 70-200 monterat samtidigt som du även får ner två till tre andra objektiv. De två minsta modellerna i serien har bärsele som går att gömma unden och ett midjebälte som går att ta av. Detta för att de lättare ska kunna tas med på flygplan, vilket också deras yttermått är anpassade för.

BP 550 AW II är den största ryggsäcken av de tre. Här får du ner två eller tre kamerahus, upp till en 400 f/2,8 och fyra till sex andra objektiv. Den har en ficka anpassad för att bära en vätskepåse, avtagbart midjebälte och även denna är anpassad för att kunna tas som handbaggage. Topplocket går att ta av och använda som axelväska om man vill ha någonting smidigare.

RLX 450 AW II är en rullväska som dessutom har ett bärsystem så att den går att få med sig som ryggsäck. Den rymmer ett eller två kamerahus med batterigrepp och fem till sex olika objektiv. Även denna är anpassad för att kunna tas med som handbaggage.

Priserna stråcker sig från 3275 kronor för den minsta till 5600 kronor för den största.