Prylnyhet

Lowepro släpper nya kameraväskor för proffsen

Nu utökar Lowepro sin mest populära kameraväskserie ProTactic, med fyra nykomlingar riktade mot professionella fotografer.

Lowepros ProTactic-serie består av små väskor och större ryggsäckar gjorda för professionella fotografer med fokus på mångsidighet, flexibilitet och hållbarhet.

De fyra nya väskorna är bland annat en messengerväska, en ryggsäck och två toploader-väskor, utrustade med detlöstagbara avdelarsystemet QuickShelf. Utökningen av serien kompletterar övergången från Street Field-serien till ProTactic genom att ersätta TopLoader Pro med ProTactic Utility System som är kompatibel med TLZ.

ProTactic BP 300 AW II

BP 300 AW II är en flexibel ryggsäck med 50/50-fackindelning för kamerautrustning och övrig personlig utrustning. Väskan har snabb åtkomst både via sidorna eller toppen av väskan, samt avdelarsystemet QuickShelf som omvandlar ryggsäcken från en kameraväska till en skyddande laptop-väska som rymmer en 15” laptop.

Ryggsäcken rymmer en professionell DSLR-kamera tillsammans med ett monterat 70-200mm f/2,8, två andra standardobjektiv samt blixt. Resestativ kan fästas på båda sidor av ryggsäcken.

ProTactic MG 160 AW II

Nya MG 160 AW II är en ny messengerväska som rymmer både fotoutrustning och laptop. Väskan kan ändras till en enkel messengerväska för enbart laptop. Väskan rymmer en professionell DSLR-kamera med en 70-200mm f/2,8 (avtaget), två andra standardobjektiv samt blixt.

En dedikerad CradleFit 13”-laptopficka skyddar datorn från stötar. Avdelarsystemet är löstagbart och kan vikas för att anpassa storleken. Allvädersskyddet skyddar utrustningen från tuffa väderförhållanden som regn, damm och sand.

ProTactic TLZ 70 AW.

ProTactic TLZ 70 AW ProTactic TLZ 75 AW

De två kompakta toploader-väskorna är designade för professionella fotografer som kräver snabb hantering och flexibilitet när de hanterar sin utrustning. Väskorna är fullt kompatibla med ProTactic-seriens ryggsäckar och remmar. Väskorna kan bäras på 4 sätt: över axeln, som hölsterväska, med bröstrem eller runt midjan.

ProTactic TLZ 75 AW.

TLZ 70 AW kan utvidgas för att rymma upp till 24-70mm f/2,8 och motljusskydd med vertikalgrepp, medanTLZ 75 AW kan utvidgas för att rymma upp till 70-200mm f/2,8 och motljusskydd med vertikalgrepp.

Priser:

ProTactic TLZ 70 AW 1 299 kronor.

ProTactic TLZ 75 AW 1 399 kronor.

ProTactic MG 160 AW II 1 999 kronor.

ProTactic BP 300 AW II 2 799 kronor.

De nya ProTactic-väskorna är tillgängliga för beställning från slutet av augusti 2020.