Prylnyhet

LowePro utökar prisbelönt serie

Serien Pro Tactic utökas med tre axelväskor och en ryggsäck. Axelväskorna kommer i flera olika storlekar för att passa fotografers olika behov, ryggsäcken är tänkt för en mindre kamerautrustning.

Axelremsväskorna har fått följande modellbeteckningar:Pro Tactic SH 120 AW,Pro Tactic SH 180 AW ochPro Tactic SH 200 AW. Förkortningen AW byter att de kan användas i alla tänkbara väder och därför har ett inbyggt regnskydd som går att dra fram och dra över väskan så att den skyddas från nederbörd.

Den minsta modellen SH 120 AW rymmer en mindre kamera med ett extra objektiv eller en extra blixt. Samt saker som smartphone och plånbok eller liknande. Nästa steg upp i storlek rymmer en normal DSLR med ett standardobjektiv och upp till två extra objektiv. Största storleken rymmer ett kamerahus med batterigrepp, ett monterat 70-200 f/2,8, en 13"-laptop samt tre extra objektiv eller blixtar.

Ryggsäcken Pro Tactic BP 250 AWär beräknad för en mindre kamera med ett standardobjektiv och upp till tre extra objektiv.

De två större axelväskorna har en vattentät dragkedja i locket som gör att man snabbt kan få upp kameran ur väskan. Utvändigt har alla modeller i serien fästpunkter för tillbehör som extra objektivtuber eller stativ.

När väskorna kommer ut i handeln i november kommer de att kosta:

  • Lowepro Pro Tactic SH 120 AW. Ca-pris: 1195 kronor
  • Lowepro Pro Tactic SH 180 AW. Ca-pris: 1495kronor
  • Lowepro Pro Tactic SH 200 AW. Ca-pris: 1795kronor
  • Lowepro Pro Tactic BP 250 AW. Ca-pris: 1195kronor