Prylnyhet

Lume Cube Air är en lätt lampa för film och stillbild

Den nya Lume Cube Air är mindre och lättare än sin systermodell och är enligt tillverkaren världens minsta belysning för film och stillbild.

Lume Cube Air kan användas antingen monterat direkt på en kamera, på ett stativ eller varför inte på en drönare. Den nya Air-varianten är lättare och mindre än originalet, vilket innebär ett något svagare ljus med 400 lux vid en meter jämfört med 750 som originallampan har. Styrkan går att justera i fyra steg. Lampan har ett kelvintal på 5600 och spridningsvinkeln är 60 grader.

Till skillnad från originalet så kan den inte användas som blixt utan har två lägen, fast ljus eller stroboskop. Det följer med två olika färgfilter, ett för vitt ljus och ett för ett varmare ljus. Batteriet är inbyggt och laddas via USB. Via bluetooth kan du styra lampan via en app som finns till både android och ios.

Lume Cube Air är vattentät ner till tio meter vilket gör att den även kan användas för att filma eller fotografera under vattnet så länge man inte går ner för djupt. Förutom en stativgänga har lampan även en inbyggd magnet som gör att den går att fästa på alla ytor av metall. Vikten ligger på 57 gram (originalet ligger på cirka 100 gram), vilket man har kommit ner till genom att byta materialet i skalet från aluminium till förstärkt plast.

Priset blir 849 kronor.