programvara

Luminar Neo uppdateras med nya AI-funktioner

Skylum har lanserat en uppdatering till sitt bildbehandlingsprogram Luminar Neo. Den nya versionen ger användaren flera nya verktyg som är baserade på artificiell intelligens som analyserar din bild.

Mjukvaruföretaget Skylum har lanserat en ny version av sitt bildbehandlingsprogram Luminar Neo (1.0.6). De nyheter som dyker upp i den nya versionen är till stor del automatiska maskeringar. Luminar har stora inslag av artificiell intelligens och automatisk förbättring av bilder. Sedan tidigare har man till exempel haft möjlighet att enkelt byta ut himlar och annat.

I den nya versionen av Luminar Neo kommer automatiska maskningar av nio olika motivgrupper. Det här påminner om de uppdateringar som kom till Photoshop för Ipad här om dagen, då dök det upp funktioner som gav användaren möjlighet att maska bort bakgrunden i olika bilder. I Neo väljer du verktyget AI-maskning varvid programmet analyserar bilden och sedan meddelar vilka motiv den kunnat hitta. Sedan listar den dessa olika delar och du kan välja något av dem och programmet skapar då en automatisk mask. Du kan sedan justera masken med olika verktyg om den inte skulle vara helt rätt. Sen kan du använda några av Neos verktyg på det du markerat.

Andra funktioner är bland annat att du kan ta fram ett histogram för att sätta vit- och svartpunkt.

Om du är intresserad av att prova ett alternativ till Lightroom kan Luminar Neo vara ett intressant alternativ.